Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Μακαρόνια με κιμά




 Υλικά

ένα  πακέτο 500γρ. μακαρόνια ολικής νο 6 (η ότι άλλο ζυμαρικό προτιμάτε)

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ή και ανάμικτο)

1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί

3 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες ή χτυπημένες στο μουλτι

1 κουταλάκι πελτε

λίγο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ξυλάκι κανέλας

2 κόκκους μπαχάρι

1 δαφνόφυλλο

λίγη ζάχαρη


Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις κοχλάσει το νερό ρίχνουμε το αλάτι και έπειτα τα μακαρόνια. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε (κρατάμε 1 φλυτζάνι νερό), βουτυρώνουμε ελαφρώς και τα διατηρούμε ζεστά. 

Σε μια κατσαρολίτσα ή βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να καλυφθεί ο πάτος και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον κιμά συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά ωστε να παραμείνει σπυρωτός. Προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύουμε 1-2 λεπτά και σβήνουμε με κρασί περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί κανα μισάωρο αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό από αυτό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών. 


Σερβίρουμε μακαρόνια με κιμά και κεφαλοτύρι από πάνω


* Αναλογα με την προτίμηση σας προσθέτετε η αφαιρείτε ποσότητα ντομάτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου